Valokuvaaja Sofia Virtanen

Maailma on täynnä kauniita ja kuvauksellisia paikkoja. Mielestäni myös jokainen ihminen on kuvauksellinen ja kuvan arvoinen. Nykyisen maailman ja sen asukkaiden taltioiminen jälkipolville on tärkeää. Samoin ajatteli myös ukkini, jolta sain ensimmäisen oman kamerani 15-vuotislahjaksi. 

Ukin antama kamera kulki minulla joka paikassa mukana. Tallensin ja dokumentoin arkisia tilanteita ja tein omia taiteellisia kokeiluja. Myöhemmin kävin valokuvauskursseilla ja -koulutuksissa ja suoritin valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT). Lopullisen sysäyksen oma yrityksen perustamiseen sain työskenneltyäni kotkalaisessa valokuvaamossa. Perustin oman valokuvaamon Haminaan vuonna 2008, jossa vierähti miltei 10 vuotta. Vuonna 2016 löysin uudet tilat Kotkasta Karhulan Teollisuuspuistosta. Kotkassa sijaitsevien studioiden (linkitys studiosivulle) lisäksi teen kuvauksia ympäri Kymenlaaksoa ja myös muualla Suomessa.

Nykyisin valokuvaan pääsääntöisesti ihmisiä. Pirtsakkana ja sosiaalisena tapauksena pidän uusien ihmisten tapaamisesta. Ihmisten kuvaaminen on kiehtovaa ja haasteellista. Paras palkinto hyvästä työstä on, kun vanhat asiakkaat tulevat uudestaan kuvattaviksi. On mahtavaa päästä esimerkiksi taltioimaan ensin pariskunnan hääkuvat ja myöhemmin toteuttamaan myös heidän odotusajan ja vastasyntyneen -kuvaukset.

Vapaa-ajallani vietän aikaa avomieheni, vuonna 2016 syntyneen Lumi-tyttäremme sekä kahden kissamme kanssa. Toteutan intohimoani valokuvaukseen myös töiden ulkopuolella; teen erilaisia taiteellisia projekteja, joissa pääsen kokeilemaan eri tekniikoita ja rikkomaan rajoja valokuvaajana. Taideprojektieni tuotoksia on voinut ihailla useissa eri näyttelyissä Kotkan-Haminan seudulla sekä muualla Suomessa.

Millaisia kuvamuistoja Sinä haluat jättää jälkipolville? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää ja suunnitellaan tarpeisiisi ja tyyliisi sopivat kuvaukset! 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram